صفحه اصلی نقشه سایت خوراک
تبلیغات
تبلیغات شما
محصول پرفروش فروشگاه
Title
عنوان محصول
قیمت : ...
خرید پستی
توضیحات محصول
برای ویرایش این بلوک به قسمت تنظیمات بلوک های دلخواه > بلوک فروشگاه شماره 1 مراجعه کنید.
تبلیغات شما
تبلیغات شما
داستان قارچ در جنگل (ایتالو کالوینو )بیوگرافی رسول پرویزیآموزش داستان نویسیگر عارف حق بینی چشم از همه بر هم زن -فروغی بسطامیشعر اعتراف سروده قیصر امین پوراو سرسپرده می خواست من دلسپرده بودم داستان  در یکی از همین تابستانها از امیر حسین چهلتنعکس های فریدون مشیریشعر مفسده ی گل سروده ی نیما یوشیجشعر تو می توانی سروده قیصر امین پور
بلوک راست
موضوعات
  • شاعران نامی
  • شاعران کلاسیک
  • شاعران جهان
  • نویسندگان ایرانی
  • نویسندگان جهان
  • داستان
  • شعر
  • زندگینامه
  • مصاحبه
  • کتاب
  • گالری تصاویر
  • نقاشی
  • آموزش
  • اخبار
  • آمار
    ● آمار مطالب کل مطالب : 416 کل نظرات : 273 ● آمار کاربران افراد آنلاین : 22 تعداد اعضا : 448 ● آمار بازدید بازدید امروز : 409 بازدید دیروز : 121 بازدید کننده ارمزو : 275 بازدید کننده دیروز : 83 گوگل امروز : 2 گوگل دیروز : 6 بازدید هفته : 409 بازدید ماه : 2,617 بازدید سال : 91,294 بازدید کلی : 1,488,999 ● اطلاعات شما آی پی : 18.119.141.252 مروگر : Safari 5.1 سیستم عامل :
    آرشیو
    لینک های روزانه
    نویسندگان
    لینک های دوستان

    Image
    قیمت
    خرید پستی

    برای ویرایش این بلوک به قسمت تنظیمات بلوک های دلخواه > بلوک فروشگاه شماره 2 مراجعه فرمایید.

    بلوک وسط

    آخرین ارسالی های انجمن

    عنوان پاسخ بازدید توسط
    بیاین مشاعره 23 4627 hadiramesh1376
    من امینم شمام خودتونو معرفی کنین 13 3931 saye
    بیوگرافی سهراب سپهری 1 5385 arezootam
    داستان های طنز 7 3352 guis
    دانلود دیوان حافظ و گلاستان سعدی 1 2021 dorkman
    زوال 0 1300 akmin91
    جدید ترین آیا میدانید 91 0 2370 editor
    1 اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی 1 1614 mrbavandpoor
    توانایی زبان فارسی در معادل‌سازی 0 1520 editor
    زاویه دید در داستان 0 1719 editor
    «بچه‌های بدشانس» دوباره به نمايشگاه می‌آيند 0 1186 editor
    نگاهي به مجموعه داستان «روياي مادرم» 0 1313 editor
    25 فروردین روز بزرگداشت عطار نیشابوری 0 1236 editor
    بیوگرافی ناصرخسرو حارث قبادیانی 0 1530 editor
    بیوگرافی دکتر محمد علی اسلامی ندوشن 0 2486 editor
    بیوگرافی دکتر محمد معین 0 1298 editor
    آموزش قالب شعری قصیده 0 1420 editor
    بیوگرافی مرتضی کاتوزیان 0 1435 editor
    بیوگرافی جمشید هاشم پور 0 1344 editor
    الفبای قصه نویسی 0 1219 editor
    شعر خلیج همیشه فارس 0 1748 editor
    بیوگرافی زهرا اسدی 0 1623 editor
    بیوگرافی آنتوان چخوف 0 1158 editor
    بیوگرافی فرشته ساری 0 1232 editor
    بیوگرافی صادق هدایت 0 1504 editor
    بیوگرافی خیام نیشابوری 0 1334 editor
    داستان های کوتاه کوتاه 2 2130 editor
    بیوگرافی حافظ شیرازی 0 2480 editor
    زندگینامه مرحوم قیصر امین پور 0 10327 editor
    بیوگرافی فروغ فرخزاد 0 3180 editor

    مصاحبه با طاهره ایبد

    admin
    21:36
    بازدید : 1485

    مصاحبه با طاهره ایبد

    طاهره ایبد، نویسنده ی کودک و نوجوان، متولد شب یلدای سال ۱۳۴۲ در شیراز است. رشته ی دانشگاهی وی کاردانی آموزش زبان انگلیسی است.حدود ۶۵ عنوان کتاب دارد که چهارتای آن ها مجموعه داستان ورمان است برای بزرگسالان و بقیه، رمان و مجموعه داستان هایی برای کودک ونوجوان و خردسال است.

    تا کنون برنده ی ۲۱ عنوان جایزه از جاهای مختلف شده است که یکی ازآن ها مربوط به مجموعه ی طنز “آقای چرخشی” است که برگزیده ی کتاب خانه ی مونیخ در سال۲۰۰۵شده است. از جمله کارهای طنز او می توان به “خانواده ی آقای چرخشی”،”عمو نوروز بازنشسته می شود”، حسنک کجایی” و “داستان های یک قل دو قل” اشاره کرد. وی هم چنین علاوه بر نویسندگی در زمینه بازنویسی،ویراستاری، داوری جشنواره های مختلف چون کتاب سال، کانون کودکان ونوجوانان، دفاع مقدس، جشنواره ی ادبی دانش آموزان، مجله ی سروش نوجوان، شهیدغنی پور و غیره… فعالیت داشته و دارد. از آثارتالیفی او می توان به “الم شنگه”، “دور گردون” ، “کاش آدم بزرگ ها نی نی شوند”، “شیشه های شکسته”، “خروس جنگی”، “باغچه توی گلدان”، “آخرین نامه”، “به هوای گل سرخ” و غیره اشاره کرد. دو کتابِ “دره ی جنگ” و”قطار ارواح” را نیز زمینه کرده است. گفتگوی من را با این نویسنده می خوانید.


    *چرا به نوشتن برای کودک و نوجوان گرایش پیدا کردید؟


    - در هجده سالگی به عنوان مربی در کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، کاراجرایی خود را شروع کردم و دوره ی داستان نویسی آقای”ناصر ایرانی” راگذراندم. نوشتن را با کار برای بزرگسال جدی گرفتم؛ اما اولین کارم “صالح” سال ۱۳۶۳ توسط کانون منتشر شد. پس از آن برای نوجوانان داستان کوتاه می نوشتم که در مجله ی سوره ی آن زمان چاپ شد و حاصل آن ها دو کتاب “باغچه توی گلدان” و “شیشه های شکسته” بود. رمان “دور گردون” کار جدی من بعد از این کارها بود والبته برای بزرگسالان. جنگ، موضوع اصلی این رمان است و تا مدتی درگیر کار بزرگسال شدم، اما کم کم و با حضور در مجله ی سروش نوجوان و روزنامه ی آفتابگردان، دوباره به حیطه نوجوان برگشتم . این بار بسیار جدی تر و علاقه مندتر. تا این که حدود هفت، هشت سال قبل، کار برای کودک را هم با مجموعه طنز یه قل دو قل شروع کردم. چون این کار حدود دو سال و نیم در مجله ی دوست چاپ می شد، تماس بچه ها و نامه هایی که به دفتر مجله می فرستادند، نشان دهنده ی میزان استقبال طیف وسیعی از کودکان و خردسالان و حتی پدر و مادرها بود. این مسئله من را برای کار کودک و خردسال جدی تر کرد. نزدیک دو سال هم هست که در کانون طی جلسه هایی داریم و برای خردسالان زیر شش ماه تا دو سال کار می کنیم. این کتاب ها قصه، بازی هستند.


    *چند کتاب در کانون منتشر کردید؟


    - “صالح”، که با اسم مستعار محبوبه سحر آن زمان منتشر شد. “خانواده ی آقای چرخشی” و “لاک پشت ترسو”- برای خردسال- از همکاری های من با کانون است. داستان طنز ” خانه پغورقاطی” هم دارد صفحه آرایی می شود. در حال حاضر هم مشغول نوشتن رمان جدیدی برای نوجونان به اسم “غولیانوس و کوزه دریا” هستم. البته باید تاکید کنم اسم این رمان تغییر خواهد کرد.
    *کارهایی که ترجمه کردید بیش تر از روی علاقه و انتخاب خودتان بوده است یا سفارش گرفته اید؟
    - بیش تر ترجمه هایم داستان هایی بوده که به مطبوعات داده ام. من به شدت به زبان انگلیسی علاقه مندم. برای همین وقتی دو کتاب برای ترجمه به من سفارش داده شد، پذیرفتم. اما کار تالیف را ترجیح می دهم.
    *نوشتن برای کودکان را ترجیح می دهید یا بزرگسال؟
    - دنیای بچه ها خیلی زلال است و آرامش خاصی به آدم می دهد. با این که شروع کارجدی من برای بزرگسال بود و کتابم هم جایزه هم گرفت، اما علاقه چندانی به کار در این حوزه ندارم. کار بزرگسال آزارم می دهد. مثل دنیای خود بزرگسالان. وقتی برای کودک و خردسال می نویسم، آرامش روانی عجیبی پیدا می کنم. بی خیال دنیا و بدبختی ها و بدجنسی های آدم بزرگ ها می شوم. با وجود کمبودی که در حیطه نوجوان وجود دارد، همیشه احساس می کنم در دنیای نوجوانان هم حرفی برای گفتن دارم. این حیطه را هم دوست دارم. راستش را بخواهید، خیلی نمی توانم بین علاقه مندی ام برای نوشتن در زمینه کودک و نوجوان تفکیک قائل بشوم.


    *درباره تاثیر مطالعه ی ادبیات کهن و معاصر در نوشتن برایمان بگویید؟


    - سرزمین ما اندوخته پر ارزشی از نظر متن های کهن دارد. ما تارخ ادبی گران بهایی مثل “شاهنامه”، “مثنوی” و غیره… داریم. مطالعه ی این کتاب ها در عمق بخشیدن به ذهن نویسنده خیلی موثر است. مطالعه ی ادبیات معاصر هم نویسنده را با شیوه های مختلف نوشتن آشنا می کند و خلاقیت را پرورش می دهد. من خودم هر بار کار خوب و خلاقی می خوانم، جرقه ی کاری در ذهنم زده می شود.


    *کمی از شخصیت خودتان بگویید؟


    - عجولم. همیشه فکر می کنم زمان دارد از دست می رود. فکر می کنم فرصت زیادی باقی نیست. بعضی ها می گویند خیلی جدی و سخت کوشم؛ اما تا چه حد؟ خودم نمی دانم. آدم خیلی حساسی هستم. خیلی چیزها آزارم می دهد؛ اطرافیانم، آدم هایی را که می بینم، حالا می خواهد بشناسمشان یا نشناسم. آدم ها همیشه بخشی از ذهنم را پر کرده اند. این مسئله گاهی خیلی آزارم می دهد. بعضی وقت ها آرزو می کنم کاش کمی بی تفاوت بودم. البته بعضی وقت ها هم بد جنس می شوم - با خنده- البته بعدش خودم را سرزنش می کنم.
    *کدام شخصیت کارهایتان به خودتان نزدیک تر است؟
    - “خانواده ی آقای چرخشی” و “باغچه توی گلدان”. دختری که در باغچه ی توی گلدان است، کاملاً کودکی و نوجوانی خودم است. با همان شیطنت ها و خیال بافی ها. خانواده ی آقای چرخشی، هم به خودم و هم خانواده ی کودکی نوجوانی ام نزدیک است.
    *خانواده ی پدری و خانواده فعلی تان، چه قدر در شکل گیری شما به عنوان نویسنده موثر بودند؟
    - در کودکی و نوجوانی شکل گیری شخصیت خیلی مهم است. خانواده ای که در آن بزرگ شدم، در شکل گیری من خیلی موثر بودند. من در کودکی از خیلی چیز ها محروم بودم! این را هم بگویم که مرگ پدرم در یازده سالگی من، در این قضیه خیلی تاثیرگذار بود. بعضی وقت ها از کودکی و نوجوانی ای که هر گز نداشتم یا حداقل مثل بقیه بچه های هم سن و سالم نبود، خیلی ناراحت می شوم؛ اما بعد فکر می کنم یعنی “طاهره ایبد امروز” با همه ضعف هایی که دارم، در خوش بینانه ترین وضعیت ممکن بود یک زندگی بسیار معمولی یا حتی بسیار سخت و تلخ داشته باشم؛ اما ندارم. امروز از چیزی که نیستم بسیار احساس رضایت می کنم. اگرچه دوست داشتم در جایگاه دیگری، خیلی بهتر از امروز قرار می گرفتم. برخوردهایی که با من می شد شاید در خیلی ها اثر منفی می گذاشت اما من را رقیق کرد. روحم را صیقل داد. می خواستم مثل بعضی ها نباشم. به خاطر همین به جای این که آدمی سخت و خشن شوم، حساس و عاطفی و دردمند نسبت به دیگران شدم. در کودکی خیلی راحت از حقم به خاطر خواهر و برادرانم و حتی بچه های همسایه می گذشتم. با میل و رغبت و آگاهانه هم می کردم. این کار آرامم می کرد. این کار را برای کاهش فشاری که شرایط زندگی به خواهر و برادرهایم که بعضی ها از من بزرگ تر هم بودند، تحمیل می کرد، می کردم .
    من بعد از ازدواج با آقای “ملکی” به تهران آمدم. سکونتم در تهران، موقعیتم را خیلی بهتر کرد و در کارم اثر گذار بود. با توجه به این که هر دوی ما کار ادبی می کنیم ، هر دویمان خلوت خودمان را نیاز داریم. و البته همیشه اولین شنونده و منتقد کارهای هم هستیم.


    *شغل تان تا چه اندازه روی بچه هایتان اثر داشته و کدام را بیش تر به نوشتن علاقه مند کرده است؟


    - وجود کتاب در خانه ی ما بسیار تاثیر گذار بود. بچه ها در کودکی بدون این که کتاب ها را پاره کنند همه را ورق می زدند و نگاه می کردند. در مورد همه همن طور است نه فقط برای کسانی که اهل نوشتن هستند یا می خواهند بنویسند. اصولا و قتی کسی با کتاب بزرگ می شود، قفسه کتاب، جای ویترین ظرف و ظروف گران قیمت را می گیرد و موقعی که زندگی روی خوش نشان نمی دهد به جای این که یک بشقاب را از ویترین بردارند و به دیوار بکوبند، کتاب می خوانند تا آرام شوند و راه حل پیدا کنند. من دو دختر دارم. دختر بزرگم سینما خواند و دختر کوچکم هم دانشجوی نقاشی است. گاهی هم برای دل خودشان می نویسند.
    *داوری در جشنواره های کودک و نوجوان چه قدر روی نوشتنتان تاثیر گذار بوده است؟


    - داوری را بیش تر یک کار اجرایی می بینم. تنها حسنش این است که در مدت زمان مشخصی باید کتاب های یک سال یا دو سال را بخوانیم. این اجبار خوب است؛ اما این که کارهایی که جایزه می گیرند روی نوشتنم اثر بگذارد، اصلا چنین چیزی نیست. کار وقتی برای داوری خوانده می شود، خیلی با کار حرفه ای و نوشتن آن متفاوت است.


    *توصیه هایتان برای کودک و نوجوان هایی که نوشتن را دوست دارند، چیست؟


    - بخوانند و بنویسند. نه فقط بچه ها، نویسنده های حرفه ای هم باید این کار را بکنند. این نسخه در مورد همه معجزه می کند. بچه که بودم دزدکی کتاب غیر درسی می خواندم. اجازه ی این کار را نداشتم. کتاب را از کتاب خانه ی مدرسه می گرفتم و می گذاشتم لای کتاب درسی ام ومی خواندم. توی خانه هیچ مشوقی نداشتم. تنها مشوقم ناظم دوره راهنمایی ام بود و دبیر زبان انگلیسی ام. توصیه می کنم همه کتاب بخوانند، چون خیلی موثر است. زیاد هم بنویسند تا ذهنشان تمرین نوشتن کند و قلم شان روان شود. تخیل شان هم از این دو راه پرورش می یابد.

    زهرا نقبایی

    منبع :نشریه الکترونیکی هدهد

    مطالب مرتبط
    مصاحبه با رحیم اعتمادی
    بيوگرافي صادق هدايت
    مصاحبه با آليس مونرو
    مصاحبه با تکین حمزه لو
    دیدار با «علیمحمد افغانی»
    مصاحبه با علی اشرف درویشیان
    دیدگاه کاربران
      امیر در 1393/01/10 ساعت 12:16 گفته :

      خیلی ممنون استفاده کردم.
      شکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلک

      آیناز در 1348/10/11 ساعت 13:03 گفته :

      سلام من آینازهستم کلاس اول .مامانم برام کتاب یه قل دوقل را از نمایشگاه کتاب خرید خیلی قشنگ بود بخصوص محمد حسین خیلی با مزه بود من داستان های شمارا خیلی دوست دارم وهمین طور شمارا .لطفا به نوشتن قصه های خوبتان ادامه بدهید .شکلکشکلک

    ارسال دیدگاه
    کد امنیتی رفرش
    بلوک پایین
    نرم افزار





















    تبلیغات
    بلوک چپ
    ورود به سایت
    رمز عبور را فراموش کردم ؟
    عضویت
    نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    موبایل :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی :
     
    کد امنیتی
     
    بارگزاری مجدد
    آخرین مطالب ارسالی سایت
    مطالب محبوب
    مطالب تصادفی
    بلوک چپ
    تبلیغات متنی
    محل تبلیغات متنی شما با قیمت ارزان
    YOUR ADS
    تبلیغات متنی
    محل تبلیغات متنی شما با قیمت ارزان
    YOUR ADS
    تبلیغات متنی
    محل تبلیغات متنی شما با قیمت ارزان
    YOUR ADS